How deserted lies the city

How deserted lies the city, once so full of people! How like a widow is she, who once was great among the nations! She who was queen among the provinces has now become a slave.

Lamentation Wie liegt die Stadt so wüste (1663) by Matthias Weckmann (1616-1674) – out of a demo which I recorded in 2007, together with some of my exquisite colleagues: Margaret Hunter (Soprano), Matthias Gerchen (Baritone), Annika Schmidt & Roman Baykov (baroque violin), Christian Heim, Kaori Koike & Anja Engelberg (viola da gamba), Pär Engstrand (violone), Simon Linné (theorbo). Balance ingeneer: Matthias Nordhorn.

4 comments

 1. Draga Alina ,tu si colegii tai suntetideosebiti,perfecti cum spui tu de ei Soprana cu voce bine impostata,culoare frumoasa,cantare expresiva,baiatul cam bariton -bas ca timbru,cu usurinta in executia pasajelor pe scara,intonatie f. bunatransmite auditoriului mesajul compozitorului,simte si armonia in momentele de cadente,o placere sa-i asculti cu tine sustinandu-i ca o closca f. atenta pt, ansamblu,cordarii f. buni,pacat de atata atmosfera apasatoare ca si compozitie,e greu pt. publicul de azi sa se imbulzeasca la concerte daca nu este avizat.Ai ales o viata tare grea pt. a scoate la lumina muzica sec. 16,17,18 cantand la clavecin ul la care a renuntat si Bach cand a dat de pian.Cea mai importanta implinire a ta este minunata intelegere a contrapunctului pe care-l faci inteligibil si pt. prosti.
  Am ascultat cd-ul tot cu fortune my foe[Sweelink],de 2 ori pana acum primele piese mi s=au parut cele mai frumoase ca opere de epoca,dar tot cd-ul este f.frumos ca interpretare ,f. clar ,inedit chiar pt. muzicieni[am impresia totusi ca acordajul clavecinului este putin jos fata de 440 hertzi]
  Felicitari si mai vorbimD-na Pop

  1. Draga doamna Pop, ma bucura mult sa citesc cele scrise de dumneavoastra. Cu toate scaparile tehnice, inregistrarea acestui “oras pustiu”, facuta, in cel mai adevarat sens al expresiei, pe sponci, este o amintire foarte draga inimii mele.
   Clavecinul de pe inregistrarea cu Sweelinck l-am acordat mezotonic, aceasta explica inaltimea sunetelor, intr-adevar mai “joase” decat in acordajul “obisnuit”. Cu mult drag… Alina “viespea” 🙂

 2. Doamnei profesoare Pop, cu mult respect ii urez sanatate si viata lunga!
  Doamna Pop: un pedagog innascut, o adevarata “rara avis” a invatamantului romanesc! Avem nevoie ca de aer de asemenea educatori, bine pregatiti profesional care isi fac meseria cu drag si constiinciozitate.
  Va multumesc pentru invataturile temeinice pe care i le-ati transmis fiicei mele in perioada scolii de muzica!

 3. Pe degetele de la o mana numar profesorii care m-au inspirat si motivat cu adevarat in toata perioada scolii si a studentiei si la care ma gandesc cu atata drag ca la doamna Pop. Ce noroc pe generatia mea sa aiba parte de o asemenea profesoara!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s